С общ бюджет от 1 499 902 евро Балчик и румънската община

...
С общ бюджет от 1 499 902 евро Балчик и румънската община
Коментари Харесай

Проект за близо 1,5 милиона ще подобри крайбрежните зони на Балчик и Мангалия

С общ бюджет от 1 499 902 евро Балчик и румънската община Мангалия ще подобрят крайбрежните зони в двата морски града по план „ Синергията на природата и културата – капацитет за развиване на трансграничния район “ по Програма INTERREG V-A Румъния – България посредством Европейския фонд за районно развиване. В рамките на плана Балчик ще реконструира 1700 метра от  крайбрежната алея в сектора от Културен информативен център „ Мелницата “ до Държавния културен център „ Двореца “, както и ще направи реорганизация на  настилката и отделяне на велоалея на дамбата, заяви на конференция кметът на Балчик Николай Ангелов.
По данни на румънския му сътрудник Кристиан Раду в Мангалия ще бъде реконструирана повърхност от 3669 кв. м на централния площад и ще се модернизира крайбрежната улица „ Констанца “.
В рамките на плана ще бъде основан кулинарен справочник „ Черноморско меню “, в който ще бъдат събрани ястия от риба и морски блага, а представянето му ще е на фестивал в Мангалия. Балчик залага на две музикални прояви – „ Дни на пианото в Балчик “ и „ Джаз нощи в Балчик “, за които ще бъдат привлечени музиканти от двете страни.
Българската и румънската община към този момент имат два общи плана, осъществени с европейски средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР